Stuvad kokt potatis

Table
  1. Recept: Stuvad kokt potatis
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Recept: Stuvad kokt potatis

Ingredienser:

  • 1 kg potatis
  • 3 dl mjölk
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk vitpeppar
You may also be interested in:  Ugnspannkaka (grundrecept)

Gör såhär:

  1. Skala och skär potatisen i jämnstora bitar.
  2. Koka potatisen tills den är mjuk och genomkokt.
  3. Häll av vattnet och ställ potatisen åt sidan.
  4. I en kastrull, smält smöret på medelhög värme.
  5. Tillsätt mjölet och rör om väl så att det blandas med smöret.
  6. Häll mjölken i kastrullen och rör om kontinuerligt tills såsen blir jämn och tjocknar.
  7. Smaksätt såsen med salt och vitpeppar.
  8. Lägg i den kokta potatisen i såsen och rör om försiktigt så att potatisen täcks av såsen.
  9. Låt stå på svag värme i några minuter, rör om då och då.
  10. Servera stuvad potatis som tillbehör till valfri huvudrätt!
You may also be interested in:  Fransk potatissallad

Tips: Du kan också lägga till hackade örter, som persilja eller dill, för att ge extra smak till den stuvade potatisen.

Kålpudding med gräddsås
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up