Lax i ugn med crème fraiche och haricots verts
Recept: Lax i ugn med crème fraiche och haricots verts
Ingredienser:
- 500g laxfilé
- 200g haricots verts
- 200ml crème fraiche
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- 1 citron, saften från
- 1 tsk dill
- Salt och peppar efter smak
Gör så här:
- Förvärm ugnen till 200 grader.
- Skär laxfiléen i portionsbitar och lägg dem i en ugnssäker form.
- Koka haricots vertsen i lättsaltat vatten i ca 5 minuter. Låt dem sedan rinna av och lägg dem runt laxen i formen.
- I en skål, blanda crème fraiche med pressad vitlök, citronsaft, dill, salt och peppar. Häll blandningen över laxen och haricots vertsen.
- Täck formen med aluminiumfolie och sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
- Ta bort folien och grilla i ytterligare 5 minuter för att få en gyllene färg på laxen.
- Ta ut formen från ugnen och låt vila i några minuter innan servering.
Tips:
- Toppa rätten med färsk dill eller citronskivor för extra smak och dekoration.
- Servea med kokt potatis eller ris för en komplett måltid.