Lax i ugn med crème fraiche och haricots verts

Table
  1. Recept: Lax i ugn med crème fraiche och haricots verts
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Recept: Lax i ugn med crème fraiche och haricots verts

Ingredienser:

  • 500g laxfilé
  • 200g haricots verts
  • 200ml crème fraiche
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 citron, saften från
  • 1 tsk dill
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här:

  1. Förvärm ugnen till 200 grader.
  2. Skär laxfiléen i portionsbitar och lägg dem i en ugnssäker form.
  3. Koka haricots vertsen i lättsaltat vatten i ca 5 minuter. Låt dem sedan rinna av och lägg dem runt laxen i formen.
  4. I en skål, blanda crème fraiche med pressad vitlök, citronsaft, dill, salt och peppar. Häll blandningen över laxen och haricots vertsen.
  5. Täck formen med aluminiumfolie och sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
  6. Ta bort folien och grilla i ytterligare 5 minuter för att få en gyllene färg på laxen.
  7. Ta ut formen från ugnen och låt vila i några minuter innan servering.
You may also be interested in:  Chai latte

Tips:

  • Toppa rätten med färsk dill eller citronskivor för extra smak och dekoration.
  • Servea med kokt potatis eller ris för en komplett måltid.
Majstortillas i stekpanna
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up