Rödkålssallad med apelsin och aprikoser

Table
  1. Rödkålssallad med apelsin och aprikoser
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Rödkålssallad med apelsin och aprikoser

Ingredienser:

  • 1/2 rödkålshuvud
  • 2 apelsiner
  • 10 torkade aprikoser
  • 1 dl solrosfrön
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk honung
  • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Pesto med pasta

Gör så här:

  1. Skär rödkålen i tunna strimlor och lägg i en stor skål.
  2. Skala apelsinerna och skär dem i små bitar. Tillsätt dem till skålen med rödkålen.
  3. Skär de torkade aprikoserna i mindre bitar och lägg i skålen.
  4. Rosta solrosfröna i en torr stekpanna tills de blir gyllenbruna. Låt svalna och strö över salladen.
  5. I en separat liten skål, blanda olivolja, äppelcidervinäger, honung, salt och peppar. Häll dressingen över salladen och blanda väl.
  6. Låt salladen stå i kylen i minst 30 minuter innan servering, så att smakerna kan utvecklas.
You may also be interested in:  Cajun gumbo

Tips: Servera salladen som ett fräscht och hälsosamt tillbehör till grillat kött eller som en lätt lunchrätt.

Shepherd's pie
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up