Lutfisk med senapssås

Table
  1. Recept: Lutfisk med senapssås
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Recept: Lutfisk med senapssås

Ingredienser:

  • 500 g lutfisk
  • 2 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk senap
  • 1 msk smör
  • Salt och peppar efter smak

Tillagning:

  1. Tina lutfisken enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Koka upp vatten i en stor kastrull och tillsätt lutfisken. Låt sjuda i ca 10-15 minuter tills fisken är genomskinlig och mört.
  3. Under tiden, smält smöret i en separat kastrull och tillsätt senap, grädde och mjölk.
  4. Låt såsen koka upp under omrörning och sjud i några minuter tills den tjocknar något.
  5. Krydda såsen med salt och peppar efter smak.
  6. Häll av vattnet från lutfisken och servera fisken med den krämiga senapssåsen.
You may also be interested in:  Rostad grön sparris med vitlök och parmesan

Tips: Servera lutfisk med kokt potatis och kokta grönsaker för en komplett måltid.

Dressad algsallad
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up