Asiatisk fläskkarré med ljummen risnudelsallad

Table
  1. Asiatisk fläskkarré med ljummen risnudelsallad
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Asiatisk fläskkarré med ljummen risnudelsallad

Ingredienser:

  • 500 g fläskkarré
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk sesamolja
  • 2 msk sojasås
  • 1 msk honung
  • 1 msk färsk ingefära (riven)
  • 1 tsk riven limezest
  • 200 g risnudlar
  • 1 morot (strimlad)
  • 1 röd paprika (strimlad)
  • 1 gurka (strimlad)
  • 1 chili (finhackad)
  • Färsk koriander (hackad)
  • 1 lime (saften av)
  • Rostade jordnötter (hackade)

You may also be interested in:  Koreansk kimchi

Tillagning:

  1. Blanda ihop vitlök, sesamolja, sojasås, honung, ingefära och limezest i en skål.
  2. Skär fläskkarrén i skivor och lägg dem i marinaden. Rör om och låt det marinera i minst 30 minuter.
  3. Koka risnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen och skölj dem sedan i kallt vatten.
  4. I en stor skål, blanda ihop risnudlarna, strimlad morot, paprika, gurka och chili.
  5. Grilla eller stek fläskkarrén tills den är genomstekt och fått fin färg på ytan.
  6. Skär fläskkarrén i mindre bitar och blanda i nudelsalladen.
  7. Häll över saften från lime och blanda väl.
  8. Strö över hackad färsk koriander och rostade jordnötter.
  9. Servera ljummen och njut av den asiatiska smakupplevelsen!
Dillstuvad potatis
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up