Pärlcouscous med sesamstekt halloumi och myntayoghurt
Pärlcouscous med sesamstekt halloumi och myntayoghurt
Ingredienser:
- 200 g pärlcouscous
- 250 g halloumi
- 2 msk sesamfrön
- 1 knippe färsk mynta
- 2 dl naturell yoghurt
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk olivolja
- 1 citron
- Flingsalt
- Nymald svartpeppar
Gör så här:
- Koka pärlcouscousen enligt anvisningarna på förpackningen. När den är klar, skölj den i kallt vatten och låt den rinna av ordentligt.
- Skär halloumin i skivor och stek dem i torr het panna tills de får fin färg på båda sidor. Strö över sesamfrön och låt dem rosta någon minut. Ta av från värmen.
- Hacka myntabladen fint och blanda dem med yoghurt. Pressa i vitlöksklyfta och smaka av med citronsaft, salt och peppar.
- Blanda pärlcouscousen med olivolja, saft från en halv citron, salt och peppar. Servera på ett fat och toppa med den stekta halloumin.
- Servera pärlcouscousen med myntayoghurten vid sidan om och servera gärna med sallad och bröd.
Tips:
För extra smak kan du även tillsätta soltorkade tomater, oliver eller färska grönsaker som gurka och tomater.
Ha en smaklig måltid!