Pärlcouscous med sesamstekt halloumi och myntayoghurt

Table
  1. Pärlcouscous med sesamstekt halloumi och myntayoghurt
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Pärlcouscous med sesamstekt halloumi och myntayoghurt

Ingredienser:

  • 200 g pärlcouscous
  • 250 g halloumi
  • 2 msk sesamfrön
  • 1 knippe färsk mynta
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 1 citron
  • Flingsalt
  • Nymald svartpeppar

Gör så här:

  1. Koka pärlcouscousen enligt anvisningarna på förpackningen. När den är klar, skölj den i kallt vatten och låt den rinna av ordentligt.
  2. Skär halloumin i skivor och stek dem i torr het panna tills de får fin färg på båda sidor. Strö över sesamfrön och låt dem rosta någon minut. Ta av från värmen.
  3. Hacka myntabladen fint och blanda dem med yoghurt. Pressa i vitlöksklyfta och smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  4. Blanda pärlcouscousen med olivolja, saft från en halv citron, salt och peppar. Servera på ett fat och toppa med den stekta halloumin.
  5. Servera pärlcouscousen med myntayoghurten vid sidan om och servera gärna med sallad och bröd.

Tips:

You may also be interested in:  Chili con carne

För extra smak kan du även tillsätta soltorkade tomater, oliver eller färska grönsaker som gurka och tomater.

Ha en smaklig måltid!

Sliders med picklad rödlök och majs
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up