Kalljäst salamipizza med tomat- och basilikasalsa

Table
  1. Kalljäst salamipizza med tomat- och basilikasalsa
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tomat- och basilikasalsa:

Kalljäst salamipizza med tomat- och basilikasalsa

Ingredienser:

  • Pizzadeg:
  • 500g vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk torrjäst
  • 2 dl kallt vatten
  • Fyllning:
  • Tomatsås
  • Salamiskivor
  • Riven ost
  • Färska basilikablad
  • Olivolja
  • Flingsalt

Gör så här:

  1. Blanda vetemjöl, salt och torrjäst i en stor skål.
  2. Tillsätt kallt vatten och blanda väl tills degen är jämn och elastisk.
  3. Täck skålen med plastfolie och låt degen vila i kylskåpet i minst 24 timmar.
  4. Ta ut degen och dela den i två delar för att göra två pizzor.
  5. Kavla ut varje degbit till önskad pizzabottentjocklek.
  6. Fördela tomatsås på varje pizzabotten.
  7. Lägg på salamiskivor och strö över riven ost.
  8. Grädda i förvärmd ugn på 250°C i cirka 10-15 minuter eller tills pizzan fått fin färg.
  9. Ta ut pizzan och toppa med färska basilikablad.
  10. Ringla över lite olivolja och strö på lite flingsalt.
  11. Skär pizzan i bitar och servera med tomat- och basilikasalsa.

Tomat- och basilikasalsa:

  • 1 burk krossade tomater
  • 1 liten lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • Några färska basilikablad, strimlade
  • Olivolja
  • Flingsalt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Vitvinssås

Blanda alla ingredienser i en skål och smaka av med salt och peppar. Låt stå i kylskåpet i minst 30 minuter för att smakerna ska gifta sig.

Klassisk grekisk sallad
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up