Thuringer bratwurst med surkål

Table
  1. Thuringer bratwurst med surkål
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:
    3. Tips:

Thuringer bratwurst med surkål

Ingredienser:

  • 4 st Thuringer bratwurst
  • 500 g surkål
  • 1 st lök, hackad
  • 2 msk smör
  • 1 msk socker
  • 1 dl vatten
  • 1 dl äppeljuice
  • Salt och peppar efter smak

Tillagning:

  1. Börja med att smälta smöret i en stor stekpanna eller gryta.
  2. Tillsätt löken och fräs den tills den blir mjuk och gyllene.
  3. Lägg till bratwursts i stekpannan och bryn dem på medelhög värme tills de är väl genomstekta och fått en fin färg.
  4. I en separat kastrull, blanda surkål, socker, vatten och äppeljuice. Koka upp och låt sjuda i cirka 15-20 minuter tills surkålen är mjuk.
  5. Krydda med salt och peppar efter smak.
  6. Servera bratwursts tillsammans med den färdiga surkålen.

Tips:

You may also be interested in:  Ugnsbakad lax med dillsås

För en klassisk tysk måltid kan du också servera Thuringer bratwurst med potatismos och senap.

Hjortronparfait
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up