Rödkålssallad med äpple

Table
  1. Rödkålssallad med äpple
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Rödkålssallad med äpple

Ingredienser:

  • 1 rödkålshuvud
  • 2 äpplen
  • 1 rödlök
  • 1 dl valnötter
  • 1 dl tranbär
  • 1 dl fetaost
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk honung
  • salt och peppar efter smak

Gör så här:

Förbered ingredienserna genom att skära rödkålen i tunna strimlor, kärna ur äpplena och skär dem i små tärningar, och skiva rödlöken tunt. Hacka även valnötterna grovt.

I en stor skål, kombinera rödkål, äpplen, rödlök, valnötter, tranbär och smulad fetaost.

I en separat skål, blanda äppelcidervinäger, olivolja, dijonsenap, honung, salt och peppar till en dressing.

Häll dressingen över salladen och blanda väl så att alla ingredienser täcks jämnt.

Smaka av salladen och justera smaken med mer salt och peppar om det behövs.

Kyl salladen i kylskåpet i minst 1 timme innan servering för att låta smakerna att blandas och salladen att bli krispig.

You may also be interested in:  Laxfilé i ugn med citron

Servera salladen som en härlig sidorätt till exempelvis grillat kött eller fisk. Den passar också utmärkt som en fräsch lunchrätt.

Hjortronmarmelad med citron och rosmarin
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up