Wonton med räkor och chiliolja
Recept på Wonton med räkor och chiliolja
Ingredienser:
- 24 st wonton-ark
- 200 g räkor, skalade och hackade
- 2 msk finhackad färsk koriander
- 2 tsk finhackad ingefära
- 1 tsk sojasås
- 1 tsk sesamolja
- 1 tsk risvinäger
- 1 dl neutral olja (till fritering)
- Chiliolja:
- 2 msk torkade chiliflakes
- 1 1/2 dl neutral olja
Gör såhär:
- Blanda räkorna, koriandern, ingefäran, sojasås, sesamolja och risvinäger i en skål.
- Ta ett wonton-ark i handen, lägg en tesked av räkblandningen i mitten av arket och vik ihop till en triangelformad wonton.
- Upprepa tills alla wonton är färdiga.
- Värm upp oljan till fritering i en stor stekpanna eller kastrull.
- Fritera wontons i omgångar tills de är gyllenbruna och krispiga, ca 2-3 minuter per sida.
- För att göra chilioljan, häll de torkade chiliflakesna i en liten kastrull tillsammans med oljan. Värm på låg värme i cirka 10 minuter.
- Servera de friterade wontonen med chiliolja på sidan.
Bon appétit!