Grillad lax med ärtpuré

Table
  1. Grillad lax med ärtpuré
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Grillad lax med ärtpuré

Ingredienser:

  • 4 laxfiléer
  • 500g frysta ärter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl färsk basilika
  • 1 citron (saften)
  • Olivolja
  • Flingsalt och svartpeppar efter smak
You may also be interested in:  Struvor

Gör såhär:

  1. Tina och koka ärterna enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj dem sedan i kallt vatten och låt rinna av.
  2. I en mixer eller matberedare, mixa ärterna tillsammans med vitlök, basilika, citronsaft, olivolja, salt och peppar tills det blir en slät puré. Smaka av och tillsätt mer kryddor om det behövs.
  3. Pensla laxfiléerna med lite olivolja och krydda med salt och peppar.
  4. Grilla laxen på medelhög värme i ca 3-4 minuter på varje sida, eller tills den är genomstekt och får en fin grillad yta.
  5. Servera den grillade laxen tillsammans med ärtpurén och eventuellt några färsk basilikablad för garnering.
You may also be interested in:  Polska pierogi med färs- och surkålsfyllning

Tips: Du kan även servera grillad lax med en fräsch sallad och pressad potatis för en komplett måltid.

Tom yam goong
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up