Pasta med tonfisksås
Recept: Pasta med tonfisksås
Ingredienser:
- 400 g pasta (valfri sort)
- 2 burkar tonfisk i olja
- 1 gul lök, hackad
- 2 vitlöksklyftor, hackade
- 1 burk krossade tomater
- 1 dl grädde
- 2 msk tomatpuré
- 1 tsk torkad basilika
- 1 tsk torkad oregano
- Salt och peppar efter smak
- Olivolja
Tillagning:
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Servera al dente.
- I en stekpanna, värm upp olivolja och tillsätt lök och vitlök. Stek på medelhög värme i ca 5 minuter tills löken blir mjuk och genomskinlig.
- Tillsätt tonfisk (inklusive oljan) i stekpannan och stek i ytterligare 2 minuter.
- Tillsätt krossade tomater, grädde, tomatpuré, basilika och oregano till stekpannan. Rör om och låt såsen sjuda i ca 10 minuter.
- Salt och peppar kan tillsättas efter egen smak.
- Blanda den nykokta pastan med såsen i stekpannan och rör om så att allt kombineras väl.
- Servera genast och njut av din pasta med tonfisksås!