Pressylta

Table
  1. Pressylta - En klassisk svensk delikatess
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Pressylta - En klassisk svensk delikatess

Ingredienser:

  • 1 kg fläskkött
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 morötter
  • 10 enbär
  • 10 svartpepparkorn
  • 4 lagerblad
  • 2 msk salt
  • 1 msk peppar
You may also be interested in:  Nudlar med limedressing

Gör så här:

  1. Skala och hacka lök och vitlök.
  2. Skala och skiva morötterna.
  3. Skär fläskköttet i mindre bitar.
  4. Lägg fläskköttet, lök, vitlök, morötter, enbär, svartpepparkorn, lagerblad, salt och peppar i en kastrull.
  5. Tillsätt tillräckligt med vatten för att täcka ingredienserna.
  6. Låt koka upp och sänk sedan värmen och låt sjuda i ca 2 timmar, eller tills köttet är mört.
  7. Häll av spadet och ta ut köttet.
  8. Placera köttet i en press och värm lite lätt för att smälta fettet.
  9. Placera pressen i kylen och låt den stå under tryck över natten.
  10. Ta ut pressyltan och skär den i tunna skivor.
  11. Servera pressyltan på en smörgås eller som en del av en kall buffé.

OBS! Förvara pressyltan i kylskåp och ät inom en vecka.

Gräddig fläskgryta med timjan
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up