Polska pierogi med färs- och surkålsfyllning
Table
Recept: Polska pierogi med färs- och surkålsfyllning
Ingredienser:
- 500g vetemjöl
- 250ml varmt vatten
- 300g köttfärssås
- 200g surkål
- 1 gul lök, hackad
- 1 ägg
- 1 tesked salt
- 1/2 tesked svartpeppar
Steg-för-steg instruktioner:
- Blanda vetemjöl, en nypa salt och varmt vatten i en skål. Krama ihop till en deg.
- Dela degen i två och kavla ut varje del på ett mjölat bakbord tills de är ca 2 mm tjocka.
- Skär ut rundlar (ca 8 cm i diameter) med en kakform eller ett glas.
- Koka upp vatten i en stor kastrull och lägg i rundlarna. Koka pierogisarna i 2-3 minuter tills de flyter upp till ytan.
- Stek köttfärssås, surkål och hackad lök i en panna tills köttfärssåsen är genomstekt och löken är mjuk och genomskinlig.
- Fyll varje rundel med köttfärsblandningen. Vik över och tryck kanterna ihop för att försegla.
- Stek pierogisarna i smör eller olja på medelvärme tills de är gyllenbruna.
- Servera de färdiga pierogisarna varma med en klick gräddfil eller lingonsylt.