Polska pierogi med färs- och surkålsfyllning

Table
  1. Recept: Polska pierogi med färs- och surkålsfyllning
    1. Ingredienser:
    2. Steg-för-steg instruktioner:

Recept: Polska pierogi med färs- och surkålsfyllning

Ingredienser:

  • 500g vetemjöl
  • 250ml varmt vatten
  • 300g köttfärssås
  • 200g surkål
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 ägg
  • 1 tesked salt
  • 1/2 tesked svartpeppar
You may also be interested in:  Hummus

Steg-för-steg instruktioner:

  1. Blanda vetemjöl, en nypa salt och varmt vatten i en skål. Krama ihop till en deg.
  2. Dela degen i två och kavla ut varje del på ett mjölat bakbord tills de är ca 2 mm tjocka.
  3. Skär ut rundlar (ca 8 cm i diameter) med en kakform eller ett glas.
  4. Koka upp vatten i en stor kastrull och lägg i rundlarna. Koka pierogisarna i 2-3 minuter tills de flyter upp till ytan.
  5. Stek köttfärssås, surkål och hackad lök i en panna tills köttfärssåsen är genomstekt och löken är mjuk och genomskinlig.
  6. Fyll varje rundel med köttfärsblandningen. Vik över och tryck kanterna ihop för att försegla.
  7. Stek pierogisarna i smör eller olja på medelvärme tills de är gyllenbruna.
  8. Servera de färdiga pierogisarna varma med en klick gräddfil eller lingonsylt.

Snittar med Västerbottensost och löjrom
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up