Spaghetti med spenatsås och tomatsallad

Table
  1. Recept: Spaghetti med spenatsås och tomatsallad
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Recept: Spaghetti med spenatsås och tomatsallad

Ingredienser:

  • 400 gram spaghetti
  • 300 gram färsk spenat
  • 2 stora vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl grädde
  • 1 dl riven parmesanost
  • Salt och peppar efter smak
  • 250 gram körsbärstomater, halverade
  • 1 rödlök, skivad
  • 1 msk färsk basilika, hackad
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
You may also be interested in:  Pavlova

Tillagning:

  1. Koka spaghetti enligt anvisningarna på förpackningen. Spola av den i kallt vatten efter kokning för att stoppa tillagningen.
  2. I en stor stekpanna, hettar olivoljan och sauterar vitlöken tills den är mjuk och aromatisk.
  3. Tillsätt spenaten och rör om tills den har mjuknat och sjunkit ihop.
  4. Stäng av värmen och tillsätt grädden, parmesanosten samt salt och peppar. Rör om tills såsen har en krämig konsistens.
  5. I en separat skål, kombinera körsbärstomater, rödlök, basilika, olivolja och balsamvinäger. Blanda väl.
  6. Servera spaghetti med spenatsåsen toppad med tomatsalladen.
You may also be interested in:  Lätt lantbröd

Sätt igång och njut av en värmande måltid med denna läckra kombination av spaghetti, spenat och tomatsallad!

Parmachips
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up