Hemgjord vaniljsås

Table
 1. Hemgjord vaniljsås
  1. Ingredienser:
  2. Gör såhär:

Hemgjord vaniljsås

Ingredienser:

 • 3 dl mjölk
 • 1 dl vispgrädde
 • 1 vaniljstång
 • 4 äggulor
 • 1 dl socker
 • 1 msk maizena (potatismjöl)

Gör såhär:

 1. Skär vaniljstången på längden och skrapa ut fröna.
 2. I en kastrull, värm mjölk, grädde, vaniljfrön och den tomma vaniljstången på medelvärme. Rör om då och då tills det nästan börjar koka.
 3. I en separat skål, vispa äggulor och socker tills det blir ljust och fluffigt.
 4. Vispa maizena med lite kall mjölk i en separat skål.
 5. Ta bort vaniljstången från mjölkblandningen och häll sedan långsamt mjölkblandningen över ägg- och sockerblandningen, samtidigt som du vispar konstant.
 6. Häll tillbaka allt i kastrullen och värm på låg värme under ständig omrörning tills såsen tjocknar. Se till att det inte kokar, då äggen kan koagulera och såsen bli klumpig.
 7. När såsen har tjocknat, ta bort kastrullen från värmen och låt den svalna något.
 8. Häll såsen i en förvaringsbehållare och låt den svalna helt i kylskåpet innan servering.
You may also be interested in:  Klassisk lasagne

Tips: Om du vill ha en extra intensiv vaniljsmak kan du låta vaniljstången dra i mjölkblandningen i kylen över natten innan du värmer upp den.

Rökt kyckling
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up