Kryddstekta kycklingvingar med ärthummus

Table
  1. Kryddstekta kycklingvingar med ärthummus
    1. Ingredienser:
    2. Framsteg:
    3. Ärthummus:

Kryddstekta kycklingvingar med ärthummus

Ingredienser:

  • 500 g kycklingvingar
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar

Framsteg:

1. Börja med att förbereda kycklingen genom att tvätta och torka kycklingvingarna.
2. I en skål, blanda olivolja, paprikapulver, cayennepeppar, vitlökspulver, spiskummin, salt och svartpeppar till en marinad.
3. Tillsätt kycklingvingarna i marinaden och se till att alla vingar är täckta jämnt.
4. Låt kycklingvingarna marineras i minst 30 minuter.
5. Värm upp en grillpanna eller vanlig stekpanna på medelhög värme och tillsätt lite olivolja.
6. Stek kycklingvingarna i ca 5-7 minuter på varje sida eller tills de är genomstekta och har en fin grillad färg.
7. Servera kycklingvingarna med ärthummus och njut!

Ärthummus:

You may also be interested in:  Scones

Ingredienser:
500 g frysta ärter
2 vitlöksklyftor
2 msk tahini (sesampasta)
2 msk färsk citronsaft
2 msk olivolja
1 tsk spiskummin
1 tsk salt

Framsteg:
1. Koka ärterna enligt anvisningarna på förpackningen och låt dem svalna lite.
2. I en matberedare, mixa ärterna tillsammans med vitlöksklyftor, tahini, citronsaft, olivolja, spiskummin och salt till en slät puré.
3. Servera ärthummusen tillsammans med de kryddstekta kycklingvingarna.

Macaroni & Cheese
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up