Kryddstekta kycklingvingar med ärthummus
Kryddstekta kycklingvingar med ärthummus
Ingredienser:
- 500 g kycklingvingar
- 2 msk olivolja
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk cayennepeppar
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
Framsteg:
1. Börja med att förbereda kycklingen genom att tvätta och torka kycklingvingarna.
2. I en skål, blanda olivolja, paprikapulver, cayennepeppar, vitlökspulver, spiskummin, salt och svartpeppar till en marinad.
3. Tillsätt kycklingvingarna i marinaden och se till att alla vingar är täckta jämnt.
4. Låt kycklingvingarna marineras i minst 30 minuter.
5. Värm upp en grillpanna eller vanlig stekpanna på medelhög värme och tillsätt lite olivolja.
6. Stek kycklingvingarna i ca 5-7 minuter på varje sida eller tills de är genomstekta och har en fin grillad färg.
7. Servera kycklingvingarna med ärthummus och njut!
Ärthummus:
Ingredienser:
500 g frysta ärter
2 vitlöksklyftor
2 msk tahini (sesampasta)
2 msk färsk citronsaft
2 msk olivolja
1 tsk spiskummin
1 tsk salt
Framsteg:
1. Koka ärterna enligt anvisningarna på förpackningen och låt dem svalna lite.
2. I en matberedare, mixa ärterna tillsammans med vitlöksklyftor, tahini, citronsaft, olivolja, spiskummin och salt till en slät puré.
3. Servera ärthummusen tillsammans med de kryddstekta kycklingvingarna.