Chokladbollar med brynt smör

Table
  1. Chokladbollar med brynt smör
    1. Ingredienser
    2. Gör så här

Chokladbollar med brynt smör

Ingredienser

  • 100g smör
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk kaffe (kan uteslutas)
  • Pärlsocker eller kokosflingor för garnering

Gör så här

1. Bryn smöret

I en kastrull smälter du smöret och låter det stå på medelvärme tills det börjar få en nötaktig doft och en brun färg. Rör om då och då så det inte bränns. Ta bort från värmen och låt svalna.

2. Blanda ingredienserna

I en stor skål blandar du ihop havregryn, strösocker, kakao och vaniljsocker. Häll i det brynta smöret och kaffet. Blanda ordentligt tills allt är väl kombinerat.

3. Forma chokladbollar

You may also be interested in:  Gubbröra med matjessill

Använd dina händer för att forma små bollar av smeten. Doppa varje boll i pärlsocker eller rulla dem i kokosflingor för att ge dem extra smak och dekorera. Lägg dem på ett fat eller en bricka.

4. Kyl och servera

Ställ chokladbollarna i kylen i cirka 30 minuter för att de ska stelna och bli rejält goda. Servera dem sedan och njut!

Grönkålspaj med ädelost
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up