Chokladbollar med brynt smör
Chokladbollar med brynt smör
Ingredienser
- 100g smör
- 2 dl havregryn
- 1 dl strösocker
- 2 msk kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 msk kaffe (kan uteslutas)
- Pärlsocker eller kokosflingor för garnering
Gör så här
1. Bryn smöret
I en kastrull smälter du smöret och låter det stå på medelvärme tills det börjar få en nötaktig doft och en brun färg. Rör om då och då så det inte bränns. Ta bort från värmen och låt svalna.
2. Blanda ingredienserna
I en stor skål blandar du ihop havregryn, strösocker, kakao och vaniljsocker. Häll i det brynta smöret och kaffet. Blanda ordentligt tills allt är väl kombinerat.
3. Forma chokladbollar
Använd dina händer för att forma små bollar av smeten. Doppa varje boll i pärlsocker eller rulla dem i kokosflingor för att ge dem extra smak och dekorera. Lägg dem på ett fat eller en bricka.
4. Kyl och servera
Ställ chokladbollarna i kylen i cirka 30 minuter för att de ska stelna och bli rejält goda. Servera dem sedan och njut!