Gahkku – Samisk glödkaka

Table
  1. Gahkku – Samisk glödkaka
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Gahkku – Samisk glödkaka

Ingredienser:

  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl smör (smält)
  • 1 dl mjölk

Gör så här:

  1. Blanda vetemjöl, socker och bakpulver i en skål.
  2. Tillsätt smält smör och mjölk, och blanda till en jämn smet.
  3. Värm upp en stekpanna eller gjutjärnspanna på medelhög värme.
  4. Häll i smeten i pannan och bred ut den jämnt.
  5. Stek kakan i cirka 3-4 minuter på varje sida, eller tills den är gyllenbrun.
  6. Ta ut kakan från pannan och låt den svalna något innan servering.
You may also be interested in:  Kanelbullar

Tips:

  • Servera gahkku med sylt, bär eller grädde.
  • Du kan även experimentera med att tillsätta olika smaksättningar som kanel eller kardemumma i smeten.
Koka julskinka
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt.Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen.Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Go up

Underbarbrygga använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats.