Kanelbullar i långpanna
Recept: Kanelbullar i Långpanna
Ingredienser:
- 75 g smör
- 5 dl mjölk
- 50 g jäst
- 1 dl socker
- 1 tsk salt
- 2 tsk malen kardemumma
- ca 14 dl vetemjöl
- Fyllning:
- 75 g rumsvarmt smör
- 2 dl socker
- 2 msk malen kanel
Gör så här:
- Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader.
- Lös upp jästen i den ljumma vätskan.
- Tillsätt socker, salt, och kardemumma, och rör om.
- Tillsätt mjölet, lite i taget, och arbeta degen smidig.
- Låt degen jäsa övertäckt i ca 30 minuter, tills den dubblats i storlek.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Knåda degen lätt och kavla ut den till en rektangel på ett mjölat bakbord.
- Bred ut det rumsvarma smöret över degen och strö över socker och kanel.
- Rulla ihop degen från långsidan och skär den i ca 2 cm breda bitar.
- Lägg bullarna på en bakplåtspappersklädd långpanna.
- Låt bullarna jäsa övertäckta i ca 30 minuter.
- Grädda kanelbullarna i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter, eller tills de fått fin färg.
Tips: Servera kanelbullarna med en kopp varm kaffe eller te!
Lämna ett svar