Kebabstrimlor med vitlöksfil och ris

Table
  1. Kebabstrimlor med vitlöksfil och ris
    1. Ingredienser
    2. Tillagning

Kebabstrimlor med vitlöksfil och ris



Ingredienser

  • 500 g kebabstrimlor
  • 3 stycken vitlöksklyftor
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • Till servering: kokt ris


You may also be interested in:  Busenkel broccolisoppa

Tillagning

  1. Börja med att pressa vitlöksklyftorna och blanda dem med yoghurt, olivolja, spiskummin, paprikapulver och salt i en skål. Rör om väl.
  2. Tillsätt kebabstrimlorna i marinaden och blanda så att de täcks helt. Låt det sedan stå och marinera i kylen i ca 1 timme.
  3. Under tiden kan du tillaga riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  4. Grilla kebabstrimlorna på hög värme i cirka 5-7 minuter eller tills de är genomstekta och har fått fin färg.
  5. Servea de välgrillade kebabstrimlorna tillsammans med kokt ris och den smakrika vitlöksfilen.
Corn dog
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up