Kebabstrimlor med vitlöksfil och ris
Kebabstrimlor med vitlöksfil och ris
Ingredienser
- 500 g kebabstrimlor
- 3 stycken vitlöksklyftor
- 2 dl grekisk yoghurt
- 1 msk olivolja
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk salt
- Till servering: kokt ris
Tillagning
- Börja med att pressa vitlöksklyftorna och blanda dem med yoghurt, olivolja, spiskummin, paprikapulver och salt i en skål. Rör om väl.
- Tillsätt kebabstrimlorna i marinaden och blanda så att de täcks helt. Låt det sedan stå och marinera i kylen i ca 1 timme.
- Under tiden kan du tillaga riset enligt anvisningarna på förpackningen.
- Grilla kebabstrimlorna på hög värme i cirka 5-7 minuter eller tills de är genomstekta och har fått fin färg.
- Servea de välgrillade kebabstrimlorna tillsammans med kokt ris och den smakrika vitlöksfilen.