Rosmarinrostade rotfrukter med kycklingfilé

Table
  1. Recept: Rosmarinrostade rotfrukter med kycklingfilé
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Rosmarinrostade rotfrukter med kycklingfilé

Ingredienser:

  • 3 morötter
  • 3 palsternackor
  • 3 rödbetor
  • 4 kycklingfiléer
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk torkad rosmarin
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och skär morötterna, palsternackorna och rödbetorna i jämnstora bitar.
  3. Koka rotfrukterna lätt i saltat vatten i ca 5 minuter. Häll av vattnet och låt dem rinna av ordentligt.
  4. Placera kycklingfiléerna och rotfrukterna i en ugnsfast form.
  5. Blanda olivolja, torkad rosmarin, salt och peppar i en skål. Häll blandningen över kycklingfiléerna och rotfrukterna och se till att allt blir jämnt fördelat.
  6. Ställ in formen i ugnen och baka i ca 30-40 minuter, eller tills kycklingen är genomstekt och rotfrukterna är mjuka och rostade. Rör om en gång efter halva tiden.
  7. Ta ut formen från ugnen och låt vila i några minuter innan du serverar.
You may also be interested in:  Potatismos (grundrecept)

Servera de rosmarinrostade rotfrukterna med saftiga kycklingfiléer och njut av den goda smaken!

Världens godaste äppelsmulpaj
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up