Rosmarinrostade rotfrukter med kycklingfilé
Recept: Rosmarinrostade rotfrukter med kycklingfilé
Ingredienser:
- 3 morötter
- 3 palsternackor
- 3 rödbetor
- 4 kycklingfiléer
- 2 msk olivolja
- 2 tsk torkad rosmarin
- Salt och peppar efter smak
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°C.
- Skala och skär morötterna, palsternackorna och rödbetorna i jämnstora bitar.
- Koka rotfrukterna lätt i saltat vatten i ca 5 minuter. Häll av vattnet och låt dem rinna av ordentligt.
- Placera kycklingfiléerna och rotfrukterna i en ugnsfast form.
- Blanda olivolja, torkad rosmarin, salt och peppar i en skål. Häll blandningen över kycklingfiléerna och rotfrukterna och se till att allt blir jämnt fördelat.
- Ställ in formen i ugnen och baka i ca 30-40 minuter, eller tills kycklingen är genomstekt och rotfrukterna är mjuka och rostade. Rör om en gång efter halva tiden.
- Ta ut formen från ugnen och låt vila i några minuter innan du serverar.
Servera de rosmarinrostade rotfrukterna med saftiga kycklingfiléer och njut av den goda smaken!