Kokt hummer med majonnäs á la oliv - Tips vid tidsbrist
Tips vid tidsbrist: Kokt hummer med majonnäs á la oliv
Ingredienser:
- 1 hel hummer (ca 500 g)
- Vatten att koka i
- 1 tsk salt
- 1 dl majonnäs
- 1 msk olivolja
- 1 msk hackad färsk persilja
Gör så här:
1. Fyll en stor kastrull med vatten och tillsätt saltet. Bringa vattnet till kokning.
2. När vattnet kokar, lägg i hummern och koka i ca 10 minuter tills den är genomkokt.
3. Ta upp hummern och låt den svalna något.
4. Bryt upp hummern och ta ut köttet ur klorna och stjärten.
5. Hacka köttet grovt och lägg det i en skål.
6. Blanda majonnäs och olivolja i en separat skål, rör om ordentligt.
7. Häll majonnäs-olivblandningen över hummern och blanda väl.
8. Strö över hackad persilja för att garnera.
9. Servera genast och njut av din kokta hummer med majonnäs á la oliv!