Kokt hummer med majonnäs á la oliv - Tips vid tidsbrist

Table
  1. Tips vid tidsbrist: Kokt hummer med majonnäs á la oliv
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Tips vid tidsbrist: Kokt hummer med majonnäs á la oliv

Ingredienser:

  • 1 hel hummer (ca 500 g)
  • Vatten att koka i
  • 1 tsk salt
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk hackad färsk persilja

You may also be interested in:  Rostbiff i marinad med färska örter

Gör så här:

1. Fyll en stor kastrull med vatten och tillsätt saltet. Bringa vattnet till kokning.
2. När vattnet kokar, lägg i hummern och koka i ca 10 minuter tills den är genomkokt.
3. Ta upp hummern och låt den svalna något.
4. Bryt upp hummern och ta ut köttet ur klorna och stjärten.
5. Hacka köttet grovt och lägg det i en skål.
6. Blanda majonnäs och olivolja i en separat skål, rör om ordentligt.
7. Häll majonnäs-olivblandningen över hummern och blanda väl.
8. Strö över hackad persilja för att garnera.
9. Servera genast och njut av din kokta hummer med majonnäs á la oliv!

Köttfärsbiffar med gräddsås
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up