Viltskavsgryta med messmör och lingon

Table
  1. Viltskavsgryta med messmör och lingon
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Viltskavsgryta med messmör och lingon

Ingredienser:

  • 600 g viltskav
  • 2 stora lökar
  • 2 dl messmör
  • 3 dl grädde
  • 1 dl vildfond
  • 1 dl lingonsylt
  • Salt och svartpeppar efter smak
  • Smör eller olja för stekning

You may also be interested in:  Tom yam goong

Gör så här:

  1. Skala och hacka löken.
  2. Stek löken i smör eller olja i en stor kastrull eller gryta tills den blir mjuk och gyllene.
  3. Tillsätt viltskavet och fortsätt steka tills det är genomstekt.
  4. Häll i messmöret och rör om tills det smälter och blandar sig med köttet och löken.
  5. Tillsätt grädde och vildfond, och låt grytan sjuda under lock i ca 10 minuter.
  6. Rör i lingonsylten och smaka av med salt och svartpeppar.
  7. Låt grytan koka ytterligare några minuter.
  8. Servera grytan rykande het med pressad potatis och lingon.
Enkel rödvinssås
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up