Pappardelle med kantareller och mascarpone

Table
  1. Recept: Pappardelle med kantareller och mascarpone
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Pappardelle med kantareller och mascarpone

Ingredienser:

  • 250 g pappardelle
  • 250 g färska kantareller
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 2 msk olivolja
  • 200 g mascarponeost
  • 1 dl färsk persilja, hackad
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här:

1. Koka pappardelle enligt anvisningarna på förpackningen. Se till att de är al dente.

2. Under tiden, rengör kantarellerna och skär eventuellt de större svamparna i mindre bitar.

You may also be interested in:  Baguette

3. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs schalottenlök och vitlök tills de blir mjuka och genomskinliga.

4. Tillsätt kantarellerna i stekpannan och stek dem tills de blir gyllenbruna och mjuka. Smaksätt med salt och peppar.

5. När pappardellen är klar, häll av vattnet och blanda den med mascarponeosten i den varma kastrullen.

6. Tillsätt de stekta kantarellerna och rör om försiktigt så att allt blandas väl.

You may also be interested in:  Kokt rimmad fläsklägg med rotmos och buljongsås

7. Servera pappardellen med kantareller och mascarpone genast, toppad med färsk hackad persilja för extra smaksättning.

Detta recept ger cirka 4 portioner och kan enkelt anpassas efter behov.

Köttfärssoppa
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up