Snabb kimchi

Table
  1. Recept: Snabb kimchi
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Snabb kimchi

Ingredienser:

  • 1 huvud kinakål, strimlad
  • 2 morötter, strimlade
  • 2 salladslökar, skivade
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 cm färsk ingefära, riven
  • 2 msk fisksås
  • 1 msk rismjöl
  • 1 msk socker
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 dl vatten

Gör så här:

  1. 1. Blanda fisksås, rismjöl, socker och vatten i en skål tills sockret lösts upp.
  2. 2. I en stor skål, lägg i strimlad kinakål, morötter, salladslökar, vitlök och ingefära.
  3. 3. Häll över blandningen av fisksås och rör om väl tills alla grönsaker är jämnt täckta.
  4. 4. Låt kimchin stå i rumstemperatur i ca 1 timme för att fermentera.
  5. 5. Förvara i en glasburk med lock i kylskåpet och låt den mogna i minst 24 timmar innan servering.
You may also be interested in:  Griljerad julskinka

Tips: Kimchi kan ätas som tillbehör till olika rätter eller som smaksättning i soppor och stekta rätter. Ju längre den får mogna, desto mera smak får den.

Club sandwich med kyckling och currymajonnäs
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt.Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen.Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Go up

Underbarbrygga använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats.