Snabb kimchi
Recept: Snabb kimchi
Ingredienser:
- 1 huvud kinakål, strimlad
- 2 morötter, strimlade
- 2 salladslökar, skivade
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 cm färsk ingefära, riven
- 2 msk fisksås
- 1 msk rismjöl
- 1 msk socker
- 1 tsk chiliflakes
- 1 dl vatten
Gör så här:
- 1. Blanda fisksås, rismjöl, socker och vatten i en skål tills sockret lösts upp.
- 2. I en stor skål, lägg i strimlad kinakål, morötter, salladslökar, vitlök och ingefära.
- 3. Häll över blandningen av fisksås och rör om väl tills alla grönsaker är jämnt täckta.
- 4. Låt kimchin stå i rumstemperatur i ca 1 timme för att fermentera.
- 5. Förvara i en glasburk med lock i kylskåpet och låt den mogna i minst 24 timmar innan servering.
Tips: Kimchi kan ätas som tillbehör till olika rätter eller som smaksättning i soppor och stekta rätter. Ju längre den får mogna, desto mera smak får den.
Lämna ett svar