Bästa ostsåsen

Table
  1. Bästa ostsåsen
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Bästa ostsåsen

Ingredienser:

  • 200g riven ost
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här:

  1. Steg 1: Smält smöret i en kastrull på medelhög värme.
  2. Steg 2: Tillsätt vetemjölet och rör om väl tills det blir en slät pasta.
  3. Steg 3: Häll gradvis i mjölken, fortsätt att röra hela tiden för att undvika klumpar.
  4. Steg 4: Låt såsen koka upp och tjockna under omrörning.
  5. Steg 5: Tillsätt den rivna osten och rör om tills osten smält och såsen är krämig.
  6. Steg 6: Smaka av med salt och peppar.

Tips:

You may also be interested in:  Färskpotatis i ugn

Servera ostsåsen över nykokt pasta eller använd den som en krämig dip till grönsaker, bröd eller nachos!

Vaniljmunkar
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up