Lasagne bolognese
Lasagne Bolognese
Ingredienser:
- 500g nötfärs
- 1 lök, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 1 morot, finriven
- 1 selleristjälk, finhackad
- 1 burk krossade tomater
- 2 msk tomatpuré
- 1 dl rött vin (valfritt)
- 2 tsk torkad oregano
- 2 tsk torkad basilika
- 250g färsk lasagneplattor
- 500g bechamelsås
- 150g riven ost
- 2 msk olivolja
- Salt och svartpeppar efter smak
Gör så här:
- Stek lök, vitlök, morot och selleri i olivolja tills de är mjuka.
- Tillsätt nötfärsen och bryn den tills den är genomstekt.
- Häll i krossade tomater, tomatpuré och rött vin. Rör om och låt såsen koka i cirka 15 minuter.
- Tillsätt oregano, basilika, salt och svartpeppar efter smak.
- Sätt ugnen på 200°C.
- I en ugnsform, varva lasagneplattor med köttfärssås och bechamelsås. Upprepa lagren tills ingredienserna tar slut.
- Avsluta med bechamelsås och toppa med riven ost.
- Baka i ugnen i cirka 30-35 minuter, eller tills osten är gyllenbrun och lasagnen är bubblig.
- Låt lasagnen vila några minuter innan servering.