Lasagne bolognese

Table
  1. Lasagne Bolognese
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Lasagne Bolognese

Ingredienser:

  • 500g nötfärs
  • 1 lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 morot, finriven
  • 1 selleristjälk, finhackad
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl rött vin (valfritt)
  • 2 tsk torkad oregano
  • 2 tsk torkad basilika
  • 250g färsk lasagneplattor
  • 500g bechamelsås
  • 150g riven ost
  • 2 msk olivolja
  • Salt och svartpeppar efter smak

You may also be interested in:  Vårrullar med kål och ingefära

Gör så här:

  1. Stek lök, vitlök, morot och selleri i olivolja tills de är mjuka.
  2. Tillsätt nötfärsen och bryn den tills den är genomstekt.
  3. Häll i krossade tomater, tomatpuré och rött vin. Rör om och låt såsen koka i cirka 15 minuter.
  4. Tillsätt oregano, basilika, salt och svartpeppar efter smak.
  5. Sätt ugnen på 200°C.
  6. I en ugnsform, varva lasagneplattor med köttfärssås och bechamelsås. Upprepa lagren tills ingredienserna tar slut.
  7. Avsluta med bechamelsås och toppa med riven ost.
  8. Baka i ugnen i cirka 30-35 minuter, eller tills osten är gyllenbrun och lasagnen är bubblig.
  9. Låt lasagnen vila några minuter innan servering.

Glutenfri äppelpaj med knäckig yta
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up