Pasta pesto med mozzarella och pumpakärnor

Table
  1. Recept: Pasta pesto med mozzarella och pumpakärnor
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Recept: Pasta pesto med mozzarella och pumpakärnor

Ingredienser:

  • 400 g pasta
  • 150 g färsk mozzarella
  • 100 g pumpakärnor
  • 1 dl färsk basilika
  • 1 dl riven parmesanost
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl olivolja
  • Salt och peppar efter smak

Tillagning:

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och häll av vattnet.
  2. I en mixer eller matberedare, mixa basilika, parmesanost, vitlök, olivolja, salt och peppar till en jämn pesto.
  3. I en stekpanna, rosta pumpakärnorna på medelhög värme tills de blir gyllenbruna och doftar gott.
  4. Blanda den nykokta pastan med peston i en stor kastrull och värm upp på låg värme i några minuter, tills allt är ordentligt blandat och pastan är varm.
  5. Skär mozzarellan i små bitar och strö över pastan.
  6. Toppa med rostade pumpakärnor.
  7. Servera genast och njut av din pasta pesto med mozzarella och pumpakärnor!
You may also be interested in:  Dillstuvad potatis

Tips: Du kan också prova att lägga till soltorkade tomater eller nyplockad rucola för extra smak och färg!

Snabb aioli
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up