Injera – Etiopiskt tunnbröd

Table
  1. Injera - Etiopiskt tunnbröd
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:
    3. Tips:

Injera - Etiopiskt tunnbröd

Ingredienser:

  • 500 g teffmjöl
  • 7,5 dl vatten
  • 1 tsk jäsning
  • 1/2 tsk salt

Tillagning:

1. Blanda teffmjöl och vatten i en stor skål och rör om ordentligt tills det blir en jämn smet.

2. Täck skålen med en handduk och låt smeten stå i rumstemperatur i ca 24 timmar för att jäsa.

3. Rör om smeten igen och tillsätt jäsning och salt. Blanda väl.

4. Värm en non-stick stekpanna eller platt järn över medelhög värme.

5. Häll en kopp av smeten i pannan och vrid pannan så att smeten täcker botten och bildar en tunn rundel.

6. Täck pannan och låt injeran baka i ca 2-3 minuter tills den har bubblat och blivit fast på ytan.

7. Ta ut injeran från pannan och upprepa processen med resten av smeten tills den är slut.

8. Servera det färdiga tunnbrödet varmt med olika etiopiska curryrätter eller använd det som en bas för dina favoritfyllningar.

You may also be interested in:  Flygande Jacob

Tips:

  • Använd en panna med non-stick beläggning för att förhindra att degen fastnar.
  • Injera kan också bakas i en speciell injera-panna om den är tillgänglig.
  • Var noga med att vrida pannan när du häller smeten för att jämna ut den över ytan.

Prova detta autentiska recept på injera tillagad med teffmjöl för en god och traditionell etiopisk smakupplevelse!

Löjromspizza
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt.Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen.Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Go up

Underbarbrygga använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats.