Ugnsomelett med stuvad svamp

Table
  1. Ugnsomelett med stuvad svamp
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Ugnsomelett med stuvad svamp

Ingredienser:

  • 6 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 200 g champinjoner
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • 1 dl riven ost
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
You may also be interested in:  Fläskpannkaka

Gör såhär:

  1. Förvärm ugnen till 200 grader.
  2. Vispa ägg och mjölk i en skål.
  3. Skär champinjonerna, löken och vitlöken i tunna skivor.
  4. Stek svampen i smör på medelhög värme tills den är mjuk och gyllenbrun.
  5. Tillsätt lök och vitlök och stek i ytterligare 2-3 minuter.
  6. Häll äggmjölken över svampblandningen och blanda väl.
  7. Tillsätt riven ost, timjan, salt och svartpeppar och blanda igen.
  8. Häll ägg- och svampblandningen i en ugnsform.
  9. Grädda i ugnen i cirka 20-25 minuter, eller tills omeletten är fast och gyllenbrun på toppen.
  10. Ta ut från ugnen och låt svalna något innan servering.
Klassisk kyckling i currysås
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up