Kål- och köttfärsgryta

Table
  1. Recept: Kål- och köttfärsgryta
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Kål- och köttfärsgryta

Ingredienser:

500 g köttfärs
1 st vitkålshuvud
2 st morötter
1 st lök
2 st vitlöksklyftor
3 dl köttbuljong
2 dl grädde
1 msk tomatpuré
2 tsk paprikapulver
1 tsk timjan
1 tsk salt
1/2 tsk peppar
Olja till stekning

Gör så här:

  1. Hacka lök och vitlök fint.
  2. Skär morötterna i tunna skivor.
  3. Strimla vitkålen.
  4. Hetta upp olja i en gryta och stek köttfärsen tills den är genomstekt. Tillsätt lök, vitlök och morötter och fräs i några minuter.
  5. Tillsätt vitkålen och fortsätt fräsa i några minuter tills den mjuknar något.
  6. Häll i köttbuljong, grädde, tomatpuré, paprikapulver, timjan, salt och peppar. Blanda väl.
  7. Låt grytan sjuda under lock på medelhög värme i cirka 20-25 minuter, eller tills kålen och morötterna är mjuka.
  8. Smaka av med mer salt och peppar om det behövs.
You may also be interested in:  Kanelbullar

Servera grytan varm med ris, potatis eller bröd.

Drömtårta
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up