Kål- och köttfärsgryta
Recept: Kål- och köttfärsgryta
Ingredienser:
500 g köttfärs
1 st vitkålshuvud
2 st morötter
1 st lök
2 st vitlöksklyftor
3 dl köttbuljong
2 dl grädde
1 msk tomatpuré
2 tsk paprikapulver
1 tsk timjan
1 tsk salt
1/2 tsk peppar
Olja till stekning
Gör så här:
- Hacka lök och vitlök fint.
- Skär morötterna i tunna skivor.
- Strimla vitkålen.
- Hetta upp olja i en gryta och stek köttfärsen tills den är genomstekt. Tillsätt lök, vitlök och morötter och fräs i några minuter.
- Tillsätt vitkålen och fortsätt fräsa i några minuter tills den mjuknar något.
- Häll i köttbuljong, grädde, tomatpuré, paprikapulver, timjan, salt och peppar. Blanda väl.
- Låt grytan sjuda under lock på medelhög värme i cirka 20-25 minuter, eller tills kålen och morötterna är mjuka.
- Smaka av med mer salt och peppar om det behövs.
Servera grytan varm med ris, potatis eller bröd.