Julkladdkaka med italiensk maräng

Table
  1. Recept: Julkladdkaka med italiensk maräng
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:
    3. Italiensk maräng:

Recept: Julkladdkaka med italiensk maräng

Ingredienser:

  • 200 g smör
  • 200 g mörk choklad
  • 4 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör såhär:

  1. Smält smöret och chokladen i en kastrull på låg värme.
  2. I en separat skål, vispa ägg och strösocker tills det blir pösigt.
  3. Häll ner smör- och chokladblandningen i äggsmeten och rör om väl.
  4. Tillsätt vetemjöl och vaniljsocker. Blanda tills allt är väl kombinerat.
  5. Häll smeten i en smord och bröad form.
  6. Baka i ugnen på 175 grader i cirka 25-30 minuter.

Italiensk maräng:

  1. 2 dl strösocker
  2. 1 dl vatten
  3. 3 äggvitor
  4. Koka upp strösocker och vatten i en kastrull tills det når en temperatur på 120 grader.
  5. Vispa äggvitorna till ett fast skum i en separat skål.
  6. Häll den heta sockerlagen försiktigt ner i äggviteskummet under konstant vispning.
  7. Fortsätt vispa tills marängen är sval och har en fast konsistens.

Spritsa eller bred italiensk maräng över den svalnade julkladdkakan och bränn av ytan med en brännare för extra krispighet.

You may also be interested in:  Pannacotta

Servera och njut av denna ljuvliga juliga kombination!

Oxfilé med palsternackspuré
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up