Porterstek

Table
  1. Recept: Porterstek
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Porterstek

Ingredienser:

  • 800 gram nötkött (t.ex. fransyska eller rostbiff)
  • 2 lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 morötter
  • 2 dl porteröl
  • 2 dl köttbuljong
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 tsk maizena (majsstärkelse)
  • Salt och peppar efter smak
  • Olja för stekning

You may also be interested in:  Risotto med skogschampinjoner

Gör så här:

  1. Skär nötköttet i bitar och salta och peppra dem.
  2. Hetta upp oljan i en stor gryta och bryn köttet på hög värme så det får fin färg. Ta upp köttet och lägg åt sidan.
  3. Skala och hacka lökarna grovt, pressa vitlöksklyftorna och skär morötterna i mindre bitar.
  4. Fräs lök, vitlök och morötter i samma gryta där köttet bryntes tills de mjuknar och får lite färg.
  5. Tillsätt tomatpuré och dijonsenap och rör om i grytan.
  6. Tillsätt sedan köttet tillbaka i grytan och häll i porteröl och köttbuljong. Rör om och låt allt puttra på låg värme i ca 1,5-2 timmar, tills köttet är mört.
  7. Blanda maizena med lite vatten och häll i grytan för att tjocka såsen. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
  8. Servera din läckra Porterstek med kokt potatis och en sallad.
You may also be interested in:  Scones

Detta recept på Porterstek ger ca 4 portioner.

Fryst cheesecake med saffran
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up