Hallontårta

Table
  1. Recept på Hallontårta
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept på Hallontårta

Ingredienser:

  • 200 g digestivekex
  • 100 g smör
  • 500 g frysta hallon
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 msk florsocker

You may also be interested in:  Inlagda rödbetor

Gör så här:

  1. Krossa digestivekexen i en plastpåse med en kavel eller i en mixer.
  2. Smält smöret och blanda det med kexsmulorna.
  3. Tryck ut smulblandningen i botten av en springform och ställ den i kylen för att stelna.
  4. Tina hallonen och mixa dem sedan till en slät puré.
  5. Vispa grädden tillsammans med florsockret tills det blir en fast konsistens.
  6. Blanda hallonpurén försiktigt med den vispade grädden.
  7. Häll hallon- och gräddblandningen över kexbotten i springformen.
  8. Ställ tårtan i kylen i minst 4 timmar eller över natten så att den stelnar ordentligt.
  9. Dekorera med färska hallon eller annan önskad topping.

Pinsa med burrata pistage och citron
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up