Havrekakor
Havrekakor
Ingredienser:
- 200 g smör
- 2 dl socker
- 1 dl ljus sirap
- 4 dl havregryn
- 1 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
Gör så här:
- Börja med att sätta ugnen på 175°C. Förbered en ugnsplåt med bakplåtspapper.
- Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något.
- I en stor skål, blanda ihop socker, sirap, havregryn, vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver.
- Häll det smälta smöret över ingredienserna och rör om väl tills allt är väl blandat.
- Ta små bitar av degen och forma dem till bollar med händerna.
- Placera kakbollarna på ugnsplåten och platta till dem lite med fingrarna.
- Grädda kakorna i ugnen i cirka 12-15 minuter, tills de är gyllenbruna.
- Ta ut kakorna från ugnen och låt dem svalna på ugnsplåten i några minuter.
- Lyft sedan över kakorna till ett galler och låt dem svalna helt.
Servera de läckra havrekakorna med en kopp kaffe eller te och njut!