Havrekakor

Table
  1. Havrekakor
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Havrekakor

Ingredienser:

  • 200 g smör
  • 2 dl socker
  • 1 dl ljus sirap
  • 4 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
You may also be interested in:  Korvstroganoff med ris

Gör så här:

  1. Börja med att sätta ugnen på 175°C. Förbered en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något.
  3. I en stor skål, blanda ihop socker, sirap, havregryn, vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver.
  4. Häll det smälta smöret över ingredienserna och rör om väl tills allt är väl blandat.
  5. Ta små bitar av degen och forma dem till bollar med händerna.
  6. Placera kakbollarna på ugnsplåten och platta till dem lite med fingrarna.
  7. Grädda kakorna i ugnen i cirka 12-15 minuter, tills de är gyllenbruna.
  8. Ta ut kakorna från ugnen och låt dem svalna på ugnsplåten i några minuter.
  9. Lyft sedan över kakorna till ett galler och låt dem svalna helt.
You may also be interested in:  Klassisk lasagne

Servera de läckra havrekakorna med en kopp kaffe eller te och njut!

Grundrecept till färsbiffar/ köttbullar
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up