Saffranspannkaka

Table
  1. Recept: Saffranspannkaka
    1. Ingredienser
    2. Gör såhär

Recept: Saffranspannkaka

Ingredienser

  • 2 paket saffran (1 gram vardera)
  • 4 dl risgrynsgröt
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • smör till stekning
You may also be interested in:  Lussebullar

Gör såhär

  1. Smula saffranet och blanda det med risgrynsgröten i en stor bunke.
  2. Tillsätt vetemjöl, mjölk, strösocker, vaniljsocker och bakpulver till bunken.
  3. Rör om ordentligt tills ingredienserna är väl blandade.
  4. Värm upp en stekpanna på medelhög värme och smält lite smör i pannan.
  5. Häll pannkakssmeten i stekpannan och grädda pannkakan tills den fått fin gyllenbrun färg på båda sidor.
  6. Ta ut pannkakan och servera den varm med exempelvis sylt eller grädde.
Pillans spenatsås
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up