Scones med filmjölk

Table
  1. Scones med filmjölk
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Scones med filmjölk

Ingredienser:

  • 300 g vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 50 g smör
  • 2 dl filmjölk

Gör så här:

  1. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en skål.
  2. Tillsätt smöret i små bitar och arbeta ihop till en grynig massa.
  3. Tillsätt filmjölk och blanda till en deg.
  4. Forma degen till en rund boll och tryck ut den till en ca 2 cm tjock platta.
  5. Skär plattan i 6-8 trekanter.
  6. Placera sconesen på en bakplåtspappersklädd plåt.
  7. Grädda i förvärmd ugn på 225°C i ca 12-15 minuter, tills de är gyllenbruna.
You may also be interested in:  Chili con carne

Tips:

  • Servera de nybakade sconesen med smör, sylt och en kopp varm te.
  • Variera smaken genom att tillsätta exempelvis russin, hackade nötter eller riven ost i degen.

Lätt lantbröd
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up