Hembakt pizza på italienskt vis

Table
  1. Hembakt pizza på italienskt vis
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Hembakt pizza på italienskt vis

Ingredienser:

Pizzadeg:

  • 500 g vetemjöl
  • 1 tsk torrjäst
  • 1 tsk salt
  • 2 dl ljummet vatten
  • 2 msk olivolja

Tomatsås:

  • 400 g krossade tomater
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk socker
  • Salt och peppar efter smak

Tillagning:

Börja med att förbereda pizzadegen. I en stor skål, blanda vetemjöl, torrjäst och salt. Tillsätt ljummet vatten och olivolja. Arbeta degen i cirka 5 minuter tills den blir smidig och elastisk.

Dela degen i två delar och forma bollar. Låt degen vila i en timme, täckt med en kökshandduk, tills den har dubblat i storlek.

You may also be interested in:  Chili con carne

Förbered tomatsåsen genom att blanda krossade tomater, finhackad vitlök, oregano, socker, salt och peppar i en skål. Rör om väl och låt stå åt sidan.

Placera en pizzasten i ugnen och förvärm ugnen till 250°C.

Kavla ut en av pizzadegsbollarna på mjölat bakbord till önskad tjocklek. Ta upp degen och placera den på en pizzaspade eller bakplåt täckt med bakplåtspapper.

You may also be interested in:  Ugnspannkaka (grundrecept)

Bred ett generöst lager av tomatsås på pizzabottnen och toppa med valfria ingredienser, till exempel skivad mozzarella, färsk basilika och salami.

Flytta pizzan till den förvärmda pizzastenen och grädda i ugnen i 10-12 minuter, eller tills pizzan har fått en gyllene färg och bubblar.

Upprepa processen med den andra pizzadegen och njut av din hembakt pizza på italienskt vis!

Päronmarmelad med ingefära
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up