Chokladtårta till påsk

Table
  1. Chokladtårta till påsk
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Chokladtårta till påsk

Ingredienser:

  • 200g smör
  • 200g mörk choklad
  • 4 ägg
  • 200g strösocker
  • 100g vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 1 dl vispgrädde
  • Garnering: smält choklad, färska bär

Gör såhär:

  1. Smält smöret och den mörka chokladen i en värmetålig skål över ett vattenbad. Rör om tills det är helt smält och väl blandat. Låt svalna.
  2. I en separat skål, vispa ägg och strösocker tills det blir luftigt och ljusgult.
  3. I en annan skål, blanda vetemjöl och bakpulver.
  4. Rör ner den avkylta chokladblandningen i äggsmeten och blanda väl.
  5. Tillsätt vaniljextrakt och vispgrädde och rör om till en jämn smet.
  6. Sikta i den torra ingrediensblandningen och blanda försiktigt tills allt är väl blandat.
  7. Häll smeten i en smord och mjölad bakform.
  8. Grädda i förvärmd ugn på 180 grader i cirka 30-35 minuter, eller tills en provsticka kommer ut ren.
  9. Låt tårtan svalna helt innan du tar ut den ur formen.
  10. Garnera med smält choklad och färska bär.
You may also be interested in:  Ärtsoppa

Tårtan är nu klar att servera och njuta av till påskfirandet!

Picklat äpple med kanel
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up