Chokladtårta till påsk
Chokladtårta till påsk
Ingredienser:
- 200g smör
- 200g mörk choklad
- 4 ägg
- 200g strösocker
- 100g vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljextrakt
- 1 dl vispgrädde
- Garnering: smält choklad, färska bär
Gör såhär:
- Smält smöret och den mörka chokladen i en värmetålig skål över ett vattenbad. Rör om tills det är helt smält och väl blandat. Låt svalna.
- I en separat skål, vispa ägg och strösocker tills det blir luftigt och ljusgult.
- I en annan skål, blanda vetemjöl och bakpulver.
- Rör ner den avkylta chokladblandningen i äggsmeten och blanda väl.
- Tillsätt vaniljextrakt och vispgrädde och rör om till en jämn smet.
- Sikta i den torra ingrediensblandningen och blanda försiktigt tills allt är väl blandat.
- Häll smeten i en smord och mjölad bakform.
- Grädda i förvärmd ugn på 180 grader i cirka 30-35 minuter, eller tills en provsticka kommer ut ren.
- Låt tårtan svalna helt innan du tar ut den ur formen.
- Garnera med smält choklad och färska bär.
Tårtan är nu klar att servera och njuta av till påskfirandet!