Fisksoppa

Table
  1. Recept på Fisksoppa
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Recept på Fisksoppa

Ingredienser:

  • 500 g fiskfilé
  • 2 stycken morötter
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 fänkål
  • 2 tomater
  • 1 dl vitt vin
  • 4 dl fiskbuljong
  • 1 dl grädde
  • Salt och peppar efter smak
  • Färsk dill för garnering

You may also be interested in:  Banankaka

Tillagning:

  1. Skär fisken i mindre bitar och hacka grönsakerna.
  2. Fräs lök, vitlök och fänkål i lite olja i en stor kastrull.
  3. Tillsätt morötter och tomater samt låt det fräsa några minuter till.
  4. Häll över vinet och låt det koka in.
  5. Tillsätt fiskbuljong och låt soppan koka upp.
  6. Låt soppan småkoka i cirka 10 minuter eller tills grönsakerna är mjuka.
  7. Mixa soppan slät med en stavmixer eller i en blender.
  8. Tillsätt grädde och låt soppan bli varm igen.
  9. Smaka av med salt och peppar.
  10. Servera fisksoppan varm och garnera med färsk dill.

Vegansk pizza med tapenade kronärtskocka och pinjenötter
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up