Fisksoppa
Recept på Fisksoppa
Ingredienser:
- 500 g fiskfilé
- 2 stycken morötter
- 1 lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 fänkål
- 2 tomater
- 1 dl vitt vin
- 4 dl fiskbuljong
- 1 dl grädde
- Salt och peppar efter smak
- Färsk dill för garnering
Tillagning:
- Skär fisken i mindre bitar och hacka grönsakerna.
- Fräs lök, vitlök och fänkål i lite olja i en stor kastrull.
- Tillsätt morötter och tomater samt låt det fräsa några minuter till.
- Häll över vinet och låt det koka in.
- Tillsätt fiskbuljong och låt soppan koka upp.
- Låt soppan småkoka i cirka 10 minuter eller tills grönsakerna är mjuka.
- Mixa soppan slät med en stavmixer eller i en blender.
- Tillsätt grädde och låt soppan bli varm igen.
- Smaka av med salt och peppar.
- Servera fisksoppan varm och garnera med färsk dill.