Kycklingfilé i ugn med apelsin och chili

Table
  1. Recept: Kycklingfilé i ugn med apelsin och chili
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Kycklingfilé i ugn med apelsin och chili

Ingredienser:

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 apelsin
  • 1 chili
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • Salt och peppar
You may also be interested in:  Raggmunk med fläsk

Gör så här:

  1. 1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. 2. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar.
  3. 3. Riv skalet från apelsinen och pressa ut saften.
  4. 4. Finhacka chilin (ta bort fröna för mildare smak).
  5. 5. Hacka vitlöksklyftan fint.
  6. 6. Blanda kycklingbitarna med apelsinskal, apelsinsaft, chili, vitlök, olivolja, salt och peppar i en ugnsform.
  7. 7. Tillaga i ugnen i cirka 20-25 minuter, eller tills kycklingen är genomstekt och har fått en fin färg.
  8. 8. Servera kycklingfilén med valfria tillbehör, till exempel ris eller sallad.
You may also be interested in:  Pannkakor - grundsmet

Smaklig måltid!

Maki-sushi
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt.Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen.Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Go up

Underbarbrygga använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats.