Nigiri-sushi

Table
  1. Recept: Nigiri Sushi
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:
    3. Tips:

Recept: Nigiri Sushi

Ingredienser:

  • 500 g färskt sushi ris
  • 400 g färskt fiskfilé (exempelvis lax eller tonfisk)
  • Soya sås
  • Wasabi
  • Ingefära (Gari)
  • Sesamfrön

Tillagning:

  1. Koka sushi riset enligt anvisningarna på förpackningen och låt det svalna.
  2. Skär fisken i tunna skivor och låt den ligga i kylen tills det är dags att använda den.
  3. Forma riset till små ovala bollar och lägg dem på ett fat.
  4. Placera en skiva fisk på varje boll ris.
  5. Servera nigiri-sushin med soya sås, wasabi och gari på sidan.
  6. Strö över sesamfrön för extra smak och dekoration.
You may also be interested in:  Fläskfilégryta med champinjoner

Tips:

Var noga med att fiskfilén är av hög kvalitet och färsk för att säkerställa bästa smak och konsistens.

Använd en sushimatta för att forma risbollarna och få en jämn form.

Wok med ryggbiff och bambuskott
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up