Brownies
Table
Brownies
Ingredienser:
- 200 g mörk choklad
- 150 g smör
- 200 g strösocker
- 3 st ägg
- 100 g vetemjöl
- 25 g kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 krm salt
- 100 g valfria nötter eller chokladbitar (t.ex. valnötter eller mjölkchoklad)
Tillagning:
- Börja med att smälta chokladen och smöret tillsammans i en kastrull på låg värme. Rör om tills det blir helt smält och blanda väl.
- I en separat skål, vispa ägg och socker tills det blir luftigt och ljusare i färgen. Tillsätt sedan den smälta chokladblandningen och rör om ordentligt.
- Sikta mjöl, kakao, vaniljsocker och salt över smeten och blanda försiktigt till en jämn smet. Om du tillsätter nötter eller chokladbitar, kan du röra ner dem nu.
- Häll smeten i en smord och mjölad fyrkantig bakform och jämna till ytan.
- Grädda brownies i förvärmd ugn på 175°C i ca 20-25 minuter, eller tills kanterna har stelnat och mitten fortfarande är lite kladdig.
- Låt svalna helt i formen innan du skär dem i rutor och serverar.
- Njut av dina läckra brownies!