Brownies

Table
  1. Brownies
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Brownies

Ingredienser:

  • 200 g mörk choklad
  • 150 g smör
  • 200 g strösocker
  • 3 st ägg
  • 100 g vetemjöl
  • 25 g kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 100 g valfria nötter eller chokladbitar (t.ex. valnötter eller mjölkchoklad)
You may also be interested in:  Fläskfilégryta med champinjoner

Tillagning:

  1. Börja med att smälta chokladen och smöret tillsammans i en kastrull på låg värme. Rör om tills det blir helt smält och blanda väl.
  2. I en separat skål, vispa ägg och socker tills det blir luftigt och ljusare i färgen. Tillsätt sedan den smälta chokladblandningen och rör om ordentligt.
  3. Sikta mjöl, kakao, vaniljsocker och salt över smeten och blanda försiktigt till en jämn smet. Om du tillsätter nötter eller chokladbitar, kan du röra ner dem nu.
  4. Häll smeten i en smord och mjölad fyrkantig bakform och jämna till ytan.
  5. Grädda brownies i förvärmd ugn på 175°C i ca 20-25 minuter, eller tills kanterna har stelnat och mitten fortfarande är lite kladdig.
  6. Låt svalna helt i formen innan du skär dem i rutor och serverar.
  7. Njut av dina läckra brownies!
Asiatisk morots- och vitkålssallad
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up