Glutenfri blåbärspaj

Table
  1. Glutenfri blåbärspaj
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:
    3. Serveringstips:

Glutenfri blåbärspaj

Ingredienser:

  • 250 g glutenfri mjölmix
  • 150 g smör
  • 75 g socker
  • 4 dl färska blåbär
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk potatismjöl
You may also be interested in:  Hummus

Gör såhär:

  1. Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
  2. I en bunke, blanda mjölmix, smör och socker tills det blir en smulig deg.
  3. Ta fram en pajform och tryck ut degen i botten och kanterna.
  4. I en separat skål, blanda blåbär, strösocker och potatismjöl.
  5. Häll blåbärsblandningen jämnt över pajdegen.
  6. Grädda pajen i mitten av ugnen i cirka 25-30 minuter, eller tills pajen fått en gyllene färg och blåbären bubblar.
  7. Ta ut pajen från ugnen och låt den svalna något innan servering.
You may also be interested in:  Kanelbullar

Serveringstips:

Servera den glutenfria blåbärspajen tillsammans med vaniljsås eller en kula glass för extra smakupplevelse.

Tortellini i krämig ostsås och broccoli
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up