Rimmad lax
Rimmad Lax
Ingredienser:
600g färsk laxfilé
4 msk salt
2 msk socker
1 msk krossad vitpeppar
1 tsk dillfrön
1 dillkvist för garnering
2-3 msk hackad dill för garnering
Gör så här:
- Mixa salt, socker, krossad vitpeppar och dillfrön i en mortel.
- Skär laxfilén i 2-3 cm tjocka skivor.
- Lägg laxbitarna tätt intill varandra i en plastpåse och strö över saltblandningen.
- Se till att alla bitar är täckta av saltblandningen och stäng sedan påsen väl.
- Lägg påsen i en form och låt laxen marinera i kylskåpet i cirka 24 timmar.
- Ta ut laxen ur påsen och skölj av den ordentligt under kallt vatten.
- Torka försiktigt av laxen med hushållspapper och skär i tunna skivor.
- Garnera med dillkvist och hackad dill.
Tips: Servera den rimade laxen med hovmästarsås, färskpotatis och en fräsch sallad för en riktigt smakfull middag.