Rimmad lax

Table
  1. Rimmad Lax
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Rimmad Lax

Ingredienser:

600g färsk laxfilé
4 msk salt
2 msk socker
1 msk krossad vitpeppar
1 tsk dillfrön
1 dillkvist för garnering
2-3 msk hackad dill för garnering

You may also be interested in:  Världens godaste äppelsmulpaj

Gör så här:

  1. Mixa salt, socker, krossad vitpeppar och dillfrön i en mortel.
  2. Skär laxfilén i 2-3 cm tjocka skivor.
  3. Lägg laxbitarna tätt intill varandra i en plastpåse och strö över saltblandningen.
  4. Se till att alla bitar är täckta av saltblandningen och stäng sedan påsen väl.
  5. Lägg påsen i en form och låt laxen marinera i kylskåpet i cirka 24 timmar.
  6. Ta ut laxen ur påsen och skölj av den ordentligt under kallt vatten.
  7. Torka försiktigt av laxen med hushållspapper och skär i tunna skivor.
  8. Garnera med dillkvist och hackad dill.
You may also be interested in:  Picklad rödlök

Tips: Servera den rimade laxen med hovmästarsås, färskpotatis och en fräsch sallad för en riktigt smakfull middag.

Krämig skavgryta med kantareller
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up