Makaronipudding

Table
  1. Recept: Makaronipudding
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Serveringstips:

Recept: Makaronipudding

Ingredienser:

  • 300 g makaroner
  • 3 ägg
  • 5 dl mjölk
  • 200 g riven ost
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar

Gör så här:

  1. Koka makaronerna enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Vispa äggen i en skål och tillsätt mjölken, saltet och svartpepparn. Blanda väl.
  3. När makaronerna är klara, häll av vattnet och lägg dem i en smord ugnsform.
  4. Häll ägg- och mjölkblandningen över makaronerna och rör om så att allt blandas väl.
  5. Strö över den rivna osten på toppen av puddingblandningen.
  6. Grädda i ugnen på 200 grader i cirka 25-30 minuter, tills puddingens yta har fått en gyllene färg och äggstanningen har stelnat.
  7. Ta ut ur ugnen och låt svalna något innan servering.

Serveringstips:

You may also be interested in:  Kladdig kladdkaka

Servera makaronipuddingen som en huvudrätt med en grönsallad eller som en sidorätt till kött eller fisk. Den kan även ätas som en del av en buffé.

Lövbiffsrullader med gräddsås och oregano
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up