Grillad T-bone steak parmesan- och vitlökssmör

Table
  1. Recept: Grillad T-bone steak parmesan- och vitlökssmör
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Grillad T-bone steak parmesan- och vitlökssmör

Ingredienser:

  • 1 T-bone steak (ca 500 g)
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 100 g smör, rumstempererat
  • 1 dl riven parmesanost
  • Salt och svartpeppar efter smak

Gör så här:

  1. Börja med att tända grillen och värm den till hög värme.
  2. I en skål, blanda ihop den finhackade vitlöken, rumstempererat smör och riven parmesanost. Rör om väl tills ingredienserna är väl blandade.
  3. Krydda T-bone steaken med salt och svartpeppar.
  4. Placera T-bone steaken på grillen och grilla i cirka 4-5 minuter per sida för medium-rare.
  5. Efter att ha vänt T-bone steaken, fördela parmesan- och vitlökssmöret över köttet och låt smöret smälta och bildas en gyllene skorpa.
  6. Ta bort köttet från grillen och låt det vila i några minuter.
  7. Skär upp T-bone steaken i skivor och servera genast.
You may also be interested in:  Röd pesto

Tips: Servera T-bone steaken tillsammans med en sallad och en god potatisrätt för att komplettera måltiden.

Tomatchutney
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up