Köttfärspaj med mozzarella

Table
  1. Köttfärspaj med mozzarella
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Serveringstips:

Köttfärspaj med mozzarella

Ingredienser:

  • 500g köttfärs
  • 1 lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd paprika, tärnad
  • 1 morot, tärnad
  • 200g mozzarella, skivad
  • 3 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk torkad oregano
  • Salt och peppar efter smak

You may also be interested in:  Picklad rödlök

Gör så här:

  1. Stek köttfärsen i en stekpanna tills den är genomstekt. Tillsätt lök, vitlök, paprika och morot. Fräs
    ytterligare några minuter.
  2. I en separat skål vispa ihop mjölk, ägg, vetemjöl, bakpulver, oregano, salt och peppar.
  3. Bred ut köttfärsblandningen i en pajform och lägg mozzarellaskivorna ovanpå.
  4. Häll sedan över äggsmeten så att den täcker köttfärsen och mozzarellan.
  5. Grädda i ugnen på 200°C i cirka 30 minuter tills pajen fått fin färg och stelnat.
  6. Ta ut pajen och låt den svalna något innan servering.

Serveringstips:

You may also be interested in:  Fläskfilégryta med champinjoner

Den här köttfärspajen passar utmärkt att servera med en fräsch sallad och en klick cremé fraiche.

Färskpotatissallad med rucola
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up