Köttfärspaj med mozzarella
Köttfärspaj med mozzarella
Ingredienser:
- 500g köttfärs
- 1 lök, hackad
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 röd paprika, tärnad
- 1 morot, tärnad
- 200g mozzarella, skivad
- 3 dl mjölk
- 3 ägg
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 2 tsk torkad oregano
- Salt och peppar efter smak
Gör så här:
- Stek köttfärsen i en stekpanna tills den är genomstekt. Tillsätt lök, vitlök, paprika och morot. Fräs
ytterligare några minuter. - I en separat skål vispa ihop mjölk, ägg, vetemjöl, bakpulver, oregano, salt och peppar.
- Bred ut köttfärsblandningen i en pajform och lägg mozzarellaskivorna ovanpå.
- Häll sedan över äggsmeten så att den täcker köttfärsen och mozzarellan.
- Grädda i ugnen på 200°C i cirka 30 minuter tills pajen fått fin färg och stelnat.
- Ta ut pajen och låt den svalna något innan servering.
Serveringstips:
Den här köttfärspajen passar utmärkt att servera med en fräsch sallad och en klick cremé fraiche.