Blomkålsris med solrosfrön

Table
 1. Blomkålsris med solrosfrön
  1. Ingredienser:
  2. Tillagning:

Blomkålsris med solrosfrön

Blomkålsris är ett hälsosamt och lätt alternativ till traditionellt ris. Med solrosfrön får rätten en extra crunch.

Ingredienser:

 • 1 medelstor blomkålshuvud
 • 2 msk olivolja
 • 2 vitlöksklyftor, finhackade
 • 1/4 tsk salt
 • 1/4 tsk svartpeppar
 • 2 msk solrosfrön, rostade
You may also be interested in:  Krämig potatis- och purjolökssoppa

Tillagning:

 1. Skär blomkålen i mindre bitar och lägg dem i en mixer eller matberedare. Kör på puls-läge tills blomkålen har blivit finfördelad till risliknande konsistens.
 2. Värm olivolja i en stekpanna på medelhög värme. Tillsätt vitlök och stek i ca 1 minut tills den är gyllene och doftar gott.
 3. Tillsätt blomkålsriset i stekpannan och blanda väl med vitlöken. Stek i ca 5 minuter, eller tills blomkålen är mjuk men fortfarande har lite tuggmotstånd.
 4. Krydda med salt och svartpeppar. Rör om för att fördela smakerna jämnt.
 5. Servera blomkålsriset i en skål och strö över de rostade solrosfröna.

Blomkålsris med solrosfrön är en perfekt sidorätt till både kött, fisk och vegetariska rätter. Det är även ett utmärkt alternativ för de som följer en glutenfri eller lågkolhydratkost.

You may also be interested in:  Koka ägg

Smaklig måltid!

Kräftlag
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up